Kuten aiemmin totesimme, on tarkoituksenmukaista, että levysoittimessa käytetyt osat ovat mahdollisimman jäykkiä, välyksettömiä ja värähtelemättömiä. Jos neulankärjen ja äänivarren kiinnityspisteen välillä esiintyy minkäänlaista joustavuutta, välittyy siitä aiheutuva resonanssi suoraan kuultavaan ääneen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että äänivarren tulisi olla mahdollisimman yhtenäinen, jäykkä ja värinätön. Samalla äänivarren tulisi olla kevyt, jotta se soveltuisi käytettäväksi useimpien nykyaikaisten äänirasioiden kanssa.

Yksi hyvä tapa saavuttaa nämä vaatimukset on valmistaa äänivarsi yksiosaisesta hiilikuituputkesta kuten Pro-Ject ja integroida siihen äänirasiakelkka. Äänivarsiputken kartiomallinen (laakerin päästä paksumpi ja ohenee kohti rasiakelkkaa) muotoilu tekee siitä lähes täydellisen jäykän ja värähtelemättömän. Tällainen muotoilu vähentää myös varren tehollista massaa, koska paino keskittyy lähemmäksi varren laakerointipistettä, eikä varressa myöskään esiinny kellomaista resonanssia, joka on tyypillistä tasapaksulle putkelle. Integroitu eli varsiputken kanssa yhtä osaa oleva äänirasiakelkka on tärkeä ominaisuus hyvää ääntä tavoiteltaessa: se on huomattavasti parempi ratkaisu kuin esimerkiksi liimattu muovikelkka varsiputken päässä.




Ideaalitapauksessa levysoitin muodostaa yhtenäisen, jäykän ja resonoimattoman kokonaisuuden, joka on eristetty ulkopuolisista värähtelyistä. Siinä levylautanen on asennettu välyksettömälle laakerille, joka on tukevasti kiinnitetty resonoimattomaan levysoitinrunkoon. Soittimen runko on eristetty ulkopuolisia värähtelyjä vastaan jaloilla tai jousituksella, jotka sallivat vain hallitun pystysuuntaisen liikkeen. Resonoimattoman äänivarren tulee olla kauluksineen kiinnitettynä tukevasti soittimen runkoon ja lopuksi äänirasian pitää olla kiinnitetty tiukasti äänivarteen. 

Tällä tavoin kaikki ylimääräinen liike saadaan minimoitua soittimen tärkeiden osien välillä, eikä soittimeen johtuva ulkoinen värähtely pääse aiheuttamaan seurantakykyä häiritsevää poikittaista liikettä. On tärkeää, että levylautasen ja äänivarsi/rasia-yhdistelmän välillä ei ole pienintäkään välystä ja samalla tavalla on tärkeää, että äänirasia liikkuu sivu- ja pystysuunnassa ilman ylimääräistä kitkaa. Pro-Ject on soittimissaan päässyt hyvin lähelle tätä ideaalia tukevalla rakenteellaan, sekä minimoimalla laakerin ja äänivarren välykset, huolehtien samalla äänivarren kitkattomasta toiminnasta.  

Vinkkaa juttu tutulle